Kilpatanssi

Kilpatanssi on yleisnimi, jolla tarkoitetaan vakio- ja latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Vakiotansseihin kuuluu hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin kuuluu samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.

Kilpatanssissa kilpaillaan aina saman taitotason omaavia kilpakumppaneita vastaan eli kilpailutoiminnan aloittaminen on helppoa minkä ikäisenä tahansa. Kilpatanssin taitoluokkiin perustuva kilpailusysteemi on tasapuolinen ja kannustava. Omien taitojen lisääntyessä haasteetkin lisääntyvät. Aloittavat tanssijat opettelevat perusteet ensin neljään tanssiin (chacha, jive, valssi, quickstep) ja ensimmäisessä kilpailuluokassa (E) hallitaan jo kuusi tanssia (lisäksi samba ja tango).  Taitojen lisääntyessä mukaan tulevat kaikki kymmenen tanssia. Kun tanssija saavuttaa C-luokan on hänellä mahdollisuus valita jatkossa tanssiiko vain vakio- tai latinalaistansseja.
Seniori 1-ikäsarjassa (yli 35-vuotiaat) ja Seniori 2-ikäsarjassa (yli 45-vuotiaat) valinnan voi tehdä jo D-luokassa ja Seniori 3 -ikäsarjassa (nuorempi yli 45-v ja vanhempi yli 55-v.) on mahdollisuus tähän valintaan jo ensimmäisessä kilpailuluokassa.Vuonna 2011 tuli   senioriluokkiin lisää ikäsarja Seniori4 (nuorempi yli 55-v. ja vanhempi yli 65-v.).