Vakiotanssit

VAKIOTANSSIT - Valssi - Tango - Wieninvalssi - Foxtrot - Quickstep


Valssi
Hidas- eli englantilainen valssi on vakioitu Englannissa 1929. Hidas valssi periytyy amerikkalaisesta Boston -valssista, jota tanssittiin Euroopassa jo 1910 luvulla. Tyypillistä Boston-valssille oli liikkuminen pehmein, luistavin luonnollisen kävelyn askelin. Kilpailuissa soitettava musiikki on tempoltaan 30 tahtia/minuutissa.

Tango
Tango on kotoisin Argentiinasta 1880-luvulta. Kuubalainen Habanera (1600-luku) , brasilialainen (Milonga 1700-luku) ja urugualainen baile con corte (1800 -luku) olivat Buenos Airesin slummien asukkaiden tansseja. Tango saapui Eurooppaan 1900, Suomeen 1913 ja vakioitiin täällä 1929. Tyypillistä tangolle on iskevyys, terävät käännökset. Kilpailuissa soitettava musiikki on tempoltaan 33 tahtia/minuutissa.

Wieninvalssi
Tunnettu jo 1500-luvun Itävallassa Länder- kansantanssina. Nimenä valssi on tunnettu
jo 1700-luvulta lähtien. Suurta julkisuutta valssi on saanut Straussien ja Leharin sävellyksissä. Wieninvalssi sisältää vain muutamia peruskuvioita. Se on ainoa tanssiurheilun tansseista, jota tanssitaan rajoitetuin kuvioin, jotka määriteltiin 1951. Kilpailuissa soitettava musiikki on tempoltaan 60 tahtia/minuutissa.

Foxtrot
Foxtrot on peräisin Amerikasta 1800-luvulta. Se on saanut paljon vaikutteita jazzista ja one stepistä. Nykyasuunsa tanssi vakioitiin 1929 Englannissa. Foxtrot oli alkuaikoina nopeaa, mutta nykyään sitä tanssitaan hitaana foxtrottina. Nimensä foxtrot on saanut Harry Foxilta vuodelta 1913. Kilpailuissa soitettava musiikki on tempoltaan 30 tahtia/minuutissa.

Quickstep
Quickstep on kehittynyt two stepistä. Siinä on vaikutteita charlestonista ja nopeasta foxtrotista. Charleston tavattiin ensimmäisen kerran 1923 Charlestonin kaupungin tummempi-ihoisten parista piiritanssina. Tämän tanssin rajuutta poistettiin ja siitä tehtiin paritanssi. Tanssi vakioitiin 1929 Englannissa. Quickstep on nopea ja liikkuva tanssilaji. Kilpailuissa soitettava musiikki on tempoltaan 50 tahtia/minuutissa.